Καιρός: Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας και άνεμοι έως 6 μποφόρ

Καιρός: Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας και άνεμοι έως 6 μποφόρ
Ηλιοφάνεια Eurokinissi

Περιορισμένη αστάθεια και λίγες τοπικές μπόρες τις επόμενες ημέρες στα ηπειρωτικά. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Περιορισμένη αστάθεια στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα

• Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικές για την εποχή τιμές με βαθμιαία άνοδο

• Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ

Η μεταφορά σκόνης

Η προοπτική του καιρού

Σήμερα Σάββατο στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, όπου είναι πιθανό τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και στα σα βόρεια θα κυμανθεί από 07 έως 22 βαθμούς, στα ηπειρωτικά από 09 έως 24 και στη νησιωτική χώρα από 12 έως 22 και τοπικά στα Δωδεκάνησα έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 08-05-2022

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απόγευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα κυμανθεί από 06 έως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 09 έως 25 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 09-05-2022

Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά.

ΤΡΙΤΗ 10-05-2022

Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και πιθανώς της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΕΤΑΡΤΗ 11-05-2022

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σε όλη τη χώρα και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά κυρίως δυτικά και βόρεια και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανή βροχή την Τρίτη. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 19 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα