Καιρός: Σταδιακή βελτίωση και άνοδος της θερμοκρασίας από Παρασκευή

Καιρός: Σταδιακή βελτίωση και άνοδος της θερμοκρασίας από Παρασκευή
Σύννεφα στη Θεσσαλονίκη Eurokinissi

Το Σαββατοκύριακο θα ξεπεράσουμε τοπικά τους 30 βαθμούς Κελσίου. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Λίγες τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια με προοδευτική βελτίωση
  • Η θερμοκρασία από την Παρασκευή και μετά θα ανέβει και μέσα στο σαββατοκύριακο θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου

  • Οι άνεμοι στα πελάγη τις επόμενες ημέρες το πολύ στα 5 με 6 μποφόρ

Σήμερα Πέμπτη σε όλη τη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες και θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως την κεντρική και τη βόρεια), τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά τμήματα της Κρήτης και τις βραδινές ώρες στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα το πρωί έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και στα δυτικά, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη θα φτάσει μέχρι 29 βαθμούς και στα υπόλοιπα 25 με 26 βαθμούς Κελσίου .

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-09-2021

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στο βόρειο Αιγαίο, τις Σποράδες και την Εύβοια μέχρι και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά ασθενείς και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά το απόγευμα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 30 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά τους 28 βαθμούς.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 11-09-2021

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός σε όλη την χώρα, βαθμιαία όμως στα δυτικά και τα βόρεια και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 12-09-2021

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και κυρίως στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο καταιγίδες. Βελτίωση αργά τη νύχτα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές κυρίως στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 13-09-2021

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη με λίγες σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

H ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 25 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα