Καιρός: Στην κατάψυξη η χώρα τη Δευτέρα – Χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο

Καιρός: Στην κατάψυξη η χώρα τη Δευτέρα – Χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας με χιονοπτώσεις πολύ θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο , ισχυρές καταιγίδες στα νότια θαλάσσια τμήματα και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινά ,ημιορεινά αλλά ακόμη και σε χαμηλότερο υψόμετρο ή ακόμη και πεδινά της κεντρικής και βόρειας χώρας οι οποίες στα ανατολικά και θα είναι κατά τόπους πυκνές
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ στο Αιγαίο και τοπικά τα 9 με 10 με εξασθένηση από αργά το απόγευμα της Τρίτης
  • Η θερμοκρασία το επόμενο διήμερο θα κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα με ισχυρό παγετό

Τη Δευτέρα στα βορειοδυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ηπειρωτικής χώρας (στα πεδινά της ανατολικής Θεσσαλίας, Μακεδονίας και Θράκης). Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, πρόσκαιρα στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα και πιθανώς και σε πεδινές περιοχές) και τα ορεινά-ημιορεινά της Κρήτης. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, που βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το βράδυ σε βόρειους με την ίδια ένταση. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και στο Αιγαίο 9 τοπικά 10 μποφόρ.

Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή και στα νότια. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, κυρίως κεντρικά και βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 6 βαθμούς , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα φτάσει τους 7 με 10 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 10 με 11 βαθμούς Κελσίου.

Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά στην Αττική

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις και από το μεσημέρι τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Από το απόγευμα θα χιονίσει και στα ημιορεινά. Από το βράδυ θα χιονίσει και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400μέτρα). Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα βόρειοι 5 με 7 και το βράδυ στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Παροδικές χιονοπτώσεις στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις αρχικά στα γύρω ορεινά και από το απόγευμα στα ημιορεινά και πιθανώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 02 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Σαν σήμερα 5/1/1989 είχαμε μερικό πάγωμα της λίμνης Παμβώτιδας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα