Καιρός: Στο “κόκκινο” ο υδράργυρος – Άνεμοι έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο

Καιρός: Στο “κόκκινο” ο υδράργυρος – Άνεμοι έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού.

Με ηλιοφάνεια θα κυλήσει την Κυριακή ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας με τη θερμοκρασία τοπικά να φτάνει και τους 38 με 39 και πιθανόν 40 βαθμούς, ενώ θα έχουμε λίγα φαινόμενα αστάθειας στα βόρεια και τα κεντρικά.

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών θα έχουμε Υψηλό Κίνδυνο Πυρκαγιάς για Σάμο, Ικαρία, Δωδεκάνησα, Ν. Λασιθίου και Ν. Ηρακλείου σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνεται το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει τη Κεντρική Ευρώπη με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές.

 

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται το ομαλό πεδίο που επικρατεί στη περιοχή μας, αλλά και το ισχυρό χαμηλό στη Βόρεια Ιταλία.

Την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 και κατά τόπους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου τους 31 με 35 βαθμούς Κελσίου. 

 

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 4 και στα ανατολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 

 

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 28 Ιουλίου 1984 σημειώθηκε ισχυρή καταιγίδα στην Αθήνα και προκλήθηκε πλημμύρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα