Καιρός: Συνεχίζεται ο καύσωνας με 40αρια

Καιρός: Συνεχίζεται ο καύσωνας με 40αρια
Καύσωνας στην Αργολίδα Eurokinissi

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα διατητρηθούν με μέγιστη ένταση τα 5 με 6 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

• Η θερμοκρασίες μέγιστες τιμές τα ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς και πιθανόν τοπικά 40βαθμούς Κελσίου.

• Σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας.

• Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 5 στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Την Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός . Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία, την Ήπειρο και πιθανώς στα υπόλοιπα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Ιόνιο μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 37 βαθμούς Κελσίου. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 38 με 39 και πιθανόν 40 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 34 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και τις απογευματινές κυρίως ώρες οπότε θα εκδηλωθούν όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.


ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ….σαν σήμερα στις 27/7/1987 είχαμε 45°C μέγιστη θερμοκρασία στην Ελευσίνα. Το 1995 είχαμε 40°C στα Χανιά. Το 2000 σημειώθηκαν θερμοκρασίες πάνω από 40°C σε πολλές περιοχές. Το 2002 είχαμε Ισχυρές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας. Ανεμοστρόβιλος κατεγράγη στο αεροδρόμιο ‘Ελευθ. Βενιζέλος’. Πλημμύρες σε Λαμία, Θάσο και Χαλκιδική. Το 2004 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες σε Θεσσαλία και Μακεδονία με έναν νεκρό. Το 2008 παρατηρήθηκε ανεμοστρόβιλος στη Κρύα Βρύση Πέλλας.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Γιατί έχει τόση ζέστη στην Αθήνα;

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα