Καιρός: Συνεχίζονται οι βροχές, κυρίως στα δυτικά και βόρεια

Καιρός: Συνεχίζονται οι βροχές, κυρίως στα δυτικά και βόρεια
Βροχή στην Αθήνα Eurokinissi

Βροχερός θα διατηρηθεί ο καιρός και την Τετάρτη σε πολλές περιοχές της χώρας. Η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο μας, Θοδωρή Κολυδά.

Θα διατηρηθεί βροχερός ο καιρός την Τετάρτη κυρίως στα ανατολικά τμήματα της χώρας μας, ενώ νέες βροχές θα ξεκινήσουν από το βράδυ και από τα δυτικά καθώς θα επηρεαστούμε από άλλο βαρομετρικό χαμηλό. Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε ότι στην περιοχή μας υπάρχουν δύο οργανωμένα βαρομετρικά χαμηλά στην περιοχή μας τα οποία θα κινηθούν ανατολικά και θα μας επηρεάσει το σύστημα που έρχεται από την Ιταλία.

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί διακρίνονται τα δύο βαρομετρικά χαμηλά. Το ένα θα επηρεάσει το ανατολικό Αιγαίο και θα απομακρυνθεί από την περιοχή μας και το από το απόγευμα θα επηρεάσει με καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα που θα επεκταθούν ανατολικότερα. Στα ηπειρωτικά κεντρικά και βόρεια ορεινά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις .Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στις νοτιότερες περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 6 και τοπικά 7 μπ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 βαθμούς στα βόρεια στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 15 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές μέχρι το μεσημέρι και αργότερα βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μπ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και το πρωί πιθανόν καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοι 3 με 4 μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι: σαν σήμερα στις 30 Ιανουαρίου του 1999 είχαμε ισχυρές χιονοπτώσεις στη Βόρεια Ελλάδα με 20 cm χιόνι μέσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα