Καιρός: Θερμοκρασία σε πτώση το επόμενο διήμερο – Ανεβαίνει από Παρασκευή

Καιρός: Θερμοκρασία σε πτώση το επόμενο διήμερο – Ανεβαίνει από Παρασκευή
Eurokinissi

Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές με ενισχυμένο μελτέμι στα 7 με 8 μποφόρ ως την Τετάρτη και πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία σε πτώση το επόμενο διήμερο λόγω της επικράτησης ενισχυμένου μελτεμιού και άνοδος από την Παρασκευή
  • Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 6-7 και τοπικά 7-8 με εξασθένηση από την Τετάρτη

Η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Τρίτη στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά, την Εύβοια, την Κρήτη και τις Σποράδες προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και θα φτάσει στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη τους 26 με 27 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 07-09-22

Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τη βόρεια Εύβοια και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα δυτικά τους 28 με 30 ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 08-09-22

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09-09-22

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα δυτικά.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 10-09-22

Στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, οπότε υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια έως 6 μποφόρ. Τις απογευματινές ώρες στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περί τους 27 με 32 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

α άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα