Καιρός: Θερμοκρασίες πάνω από τις κανονικές

Καιρός: Θερμοκρασίες πάνω από τις κανονικές
Συννεφιά στην Αττική Eurokinissi

Σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα νότια
  • Η θερμοκρασία σε τιμές πάνω από τις κανονικές για την εποχή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 5 με 6 μποφόρ

Την Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ παροδικές νεφώσεις θα υπάρχουν στη νότια νησιωτική χώρα. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και στα βόρεια είναι πιθανό να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο όμως στα βορειοδυτικά τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες, και την Κρήτη τους 18 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη


Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη για την Αττική


Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με περιορισμένη ορατότητα το πρωί . Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη για την Θεσσαλονίκη


ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 23/2/1983: Κακοκαιρία με βροχές, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους σαρώνει τη χώρα. Τα χιόνια περικυκλώνουν την Αττική και εξ αιτίας των θυελλωδών ανέμων και της μετατόπισης φορτίου, ναυαγεί στο Κάβο Ντόρο το οχηματαγωγό «Χρυσή Αυγή» που εκτελούσε το δρομολόγιο Ραφήνα- Νάξος. Από τους 42 επιβαίνοντες διασώθηκαν μόνο 14. Μια τραγική ημέρα για όλη την Άνδρο . Το 1992 είχαμε χιονοπτώσεις σε πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές της νότιας χώρας, χιονόστρωση και στην Αθήνα. Το 2011 μεγάλη κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα Δωδεκάνησα όπου ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές στη ΝΑ Ρόδο. Καταιγίδες και στην Κύπρο.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα