Καιρός: Τοπικά έντονη αστάθεια στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια την Κυριακή

Καιρός: Τοπικά έντονη αστάθεια στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια την Κυριακή
Καλοκαιρινή βροχή eurokinissi

Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ στα νότια. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Έντονη αστάθεια στη δυτική κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, κυρίως μεσημέρι και απόγευμα

  • Η θερμοκρασία σε επίπεδα κανονικά για την εποχή

  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 5-6 μποφόρ

 

Την Κυριακή στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και βαθμιαία στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανόν από χαλαζοπτώσεις, βαθμιαία από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Στην Πελοπόννησο και την Κρήτη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά και νότια πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 29 με 31 και κατά τόπους στα ανατολικά τους 33 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά θα φτάσει τους 28 με 30 και τοπικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

 

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Τη νύχτα ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σπό 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 14/8/1957 είχαμε 45°C μέγιστη θερμοκρασία στο Αγρίνιο, 44°C στην Άρτα και στον Πύργο. — Το 2015 παρατηρήθηκε υδροσίφωνας στον Λέντα Ηρακλείου. Κεραυνός προκάεσε δασική πυρκαγιά στην Πρέβεζα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα