Καιρός: Τοπικά ισχυρά φαινόμενα το Σάββατο – Πότε αναμένεται βελτίωση

Καιρός: Τοπικά ισχυρά φαινόμενα το Σάββατο – Πότε αναμένεται βελτίωση
Εντονη βροχόπτωση στην Αθηνα. Eurokinissi

Κανονικές θερμοκρασίες και βοριάδες 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ από βδομάδα με τάση ενίσχυσης. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βελτίωση του καιρού από την Κυριακή
  • Η θερμοκρασία από την Κυριακή επανέρχεται σε κανονικές για την εποχή τιμές
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 6-7 μποφόρ με ενίσχυση από βδομάδα

Η προοπτική του καιρού

Τοπικά ισχυρά φαινόμενα μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου. Βελτιώνεται ο καιρός από την Κυριακή και ανεβαίνει η θερμοκρασία

Το Σάββατο στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους. Οι άνεμοι θα πνέουν Β- ΒΔ 5 με 6 και τοπικά στα πελάγη 6-7 μποφόρ Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στη βόρεια και την ανατολική ηπειρωτική χώρα και θα κυμανθεί στα βόρεια από 15 έως 26 βαθμούς , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 28 , στα δυτικά από 17 έως 31 και στα νησιά του Αιγαίου από 21 έως 30 με 31 βαθμούς Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 10-07-2022

Στα ανατολικά και τα νότια παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και, τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι οι βροχές θα περιοριστούν στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά του Αιγαίου θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 11-07-2022

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους στα ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινά. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και στα νοτιοανατολικά βαθμιαία τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 12-07-2022

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 13-07-2022

Στα βορειοανατολικά λίγες παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες και σταδιακή βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά, οπότε υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά κυρίως της Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 6 με 7 και στα νοτιοανατολικά τοπικά έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 29 και 31 βαθμών Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα