Καιρός: Τοπικές νεφώσεις και υψηλές θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες

Διαβάζεται σε 4'
ΚΑΙΡΟΣ
Ηλιοφάνεια ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά τις επόμενες ημέρες. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

O καιρός με μια ματιά:

  • Με τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια σε μεγάλο μέρος της χώρας θα κυλήσει ο καιρός.
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά.
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ.

Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

ANΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

kairos

Σήμερα Κυριακή στα βορειοδυτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο βόρειο Ιόνιο, κυρίως στην περιοχή της Κέρκυρας, έως τις προμεσηβρινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην περιοχή μας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι σταδιακά από τα βόρεια σε βόρειους και θα εξασθενήσουν. Στα ανατολικά οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, θα φτάσει τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 23-10-2023

Στα δυτικά πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αυξηθούν στα βόρεια ηπειρωτικά και είναι πιθανό στα ορεινά να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 24-10-2023

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν στα βόρεια. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 25-10-2023

Αραιές νεφώσεις, οποίες το βράδυ θα πυκνώσουν στα βορειοδυτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά αρχικά βόρειοι 3 με 5, στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 25 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα της χθεσινής ημέρας

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα