Καιρός: Τοπικές νεφώσεις και πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις και πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας
Συννεφιασμένος καιρός Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Γενικά αίθριος καιρός με λίγα φαινόμενα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία θα πέσει Δευτέρα και Τρίτη αλλά από την Τετάρτη και μετά θα αρχίσει προοδευτικά να ανεβαίνει
  • Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 5-6 μποφόρ

Μετά του Σταυρού (14/9) νέα άνοδος θερμοκρασίας και μάλλον η τελευταία που θα μας θυμίζει καλοκαίρι. Γεγονός είναι ότι και το άλλο ΣΚ θα έχουμε 33 με 34 βαθμούς, για να ακολουθήσει μια ομαλή θερμοκρασιακή μετάβαση στο φθινόπωρο. Υπάρχουν ενδείξεις και για βροχές.

Η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Δευτέρα στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Τοπικές βροχές στις Σποράδες, την Εύβοια και από το βράδυ την ανατολική Πελοπόννησο. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, στα ανατολικά ηπειρωτικά τοπικά αυξημένες,. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 26 με 28 βαθμούς, στα δυτικά τους 31 με 33 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά και την νησιωτική χώρα τους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 13-09-22

Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στην δυτική Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 27 με 29 βαθμούς, και στην υπόλοιπη χώρα τους 30 με 31 βαθμού Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 14-09-22

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά το μεσημέρι – απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.


ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 15-09-22

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς και στα βόρεια σε νότιους 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16-09-22

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περί τους 28 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 27 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα του καιρού

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα