Καιρός: Τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας τη Δευτέρα

Καιρός: Τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας τη Δευτέρα
Βροχόπτωση Eurokinissi

Τοπικές μπόρες θα σημειωθούν τη Δευτέρα στα βορειοανατολικά, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθεί αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Λίγες μπόρες στα βορειοανατολικά και στην υπόλοιπη χώρα λίγες τοπικές νεφώσεις
  • Η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά και δεν θα ξεπεράσει τους 31 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 5 με 6 μποφόρ

Η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Τη Δευτέρα στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Τοπικές βροχές στις Σποράδες, την Εύβοια και από το βράδυ την ανατολική Πελοπόννησο. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, στα ανατολικά ηπειρωτικά τοπικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 26 με 28 βαθμούς, στα δυτικά τους 31 με 33 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά και την νησιωτική χώρα τους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου .

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές ώρες και υπάρχει μικρή πιθανότητα για βροχή μικρής διάρκειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 12/9/1958 μετά από ισχυρές καταιγίδες στην Αθήνα είχαμε εκτεταμένες πλημμύρες.
  • Το 2009 σημειώνονται Πλημμύρες στην Εύβοια με έναν νεκρό, με 353 χιλιοστά βροχής στη Στενή.
  • Το 2010 είχαμε ισχυρές καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, με αποτέλεσμα τον πνιγμό μιας γυναίκας από υπερχείλιση χειμάρρου στο Λιτόχωρο Πιερίας.
  • Το 2013 ένα ισχυρό μέτωπο ισχυρών καταιγίδων σαρώνει τη χώρα με ισχυρούς ανέμους προκαλώντας προβλήματα.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα