Καιρός: Τσικνοπέμπτη με βροχές και καταιγίδες – Σταδιακή βελτίωση από την Παρασκευή

Καιρός: Τσικνοπέμπτη με βροχές και καταιγίδες – Σταδιακή βελτίωση από την Παρασκευή
Τσικνοπέμπτη στη Βαρβάκειο Αγορά Eurokinissi

Με κακοκαιρία θα γιορτάσουμε φέτος την τσικνοπέμπτη. Βροχοπτώσεις στην Αττική μετά το μεσημέρι. Η αναλυτική πρόγνωση από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Πολλές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια μέχρι την Παρασκευή.

  • Οι βόρειοι άνεμοι θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ.

  • Βελτιώνεται ο καιρός από το Σάββατο το απόγευμα.

Σήμερα, Τσικνοπέμπτη, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και γρήγορα και στην υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα Δωδεκάνησα . Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Από το βράδυ στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6, στο Ιόνιο 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, που Βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βοριάδες και θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ.

Βροχές και καταιγίδες στην Αττική κυρίως μετά το μεσημέρι

 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και προς το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4, από το απόγευμα βόρειοι 4 με 5 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση το βράδυ Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερός ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νοτιοδυτικά τις πρωινές ώρες, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές, στα ορεινά χιονοπτώσεις και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, όμως από το απόγευμα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 στρεφόμενοι γρήγορα σε βόρειους βορειοδυτικούς 6 με 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με πρόσκαιρη εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και τα νότια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα νοτιοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα βορειοανατολικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη ανατολική χώρα, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Από το βράδυ στα βόρεια τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και στο Αιγαίο βαθμιαία 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Στα ανατολικά και νότια νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στην Κρήτη και τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά ως προς τις μέγιστες τιμές, όμως παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Γενικά αίθριος καιρός. Την Τρίτη η ορατότητα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ της Δευτέρας. Την Τρίτη στα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

 

Τοπικές βροχές στην Αθήνα την Παρασκευή

Τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα κυλήσει με τοπικές νεφώσεις και βροχές την Παρασκευή. Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί του 11 με 13 βαθμούς Κελσίου. Βελτίωση το Σαββατοκύριακο.

 

Παροδικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη

Τοπικές νεφώσεις προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη και με θερμοκρασίες περί τους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα