Καιρός: Βελτιωμένος και σχεδόν αίθριος την Παρασκευή στις περισσότερες περιοχές

Καιρός: Βελτιωμένος και σχεδόν αίθριος την Παρασκευή στις περισσότερες περιοχές
Ο ουρανός της Αθήνας Eurokinissi

Άνοδος της θερμοκρασίας το μεσημέρι, αλλά κρύο τη νύχτα και νωρίς το πρωί κυρίως κεντρικά και βόρεια. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Σχεδόν αίθριος καιρός και μόνο στα νότια τοπικά φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι.
  • Η θερμοκρασία θα ανέβει κατά τη διάρκεια της ημέρας , αλλά τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα έχει παγωνιά . Τοπικά παγετός στα κεντρικά και βόρεια
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 4 με 5 και τοπικά στα νοτιοανατολικά τα 5 με 6 μποφόρ

Την Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά και τα νότια , ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στις Κυκλάδες και την Κρήτη και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, όμως παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους στα βόρεια ισχυρός. Ο υδράργυρος θα φτάσει στα βόρεια τους 12 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 14 με 16 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 13 και στο Ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα τους 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική σχεδόν αίθριος καιρός

Στην Αττική μόνο τις πρωινές ώρες προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, αλλά γρήγορα ο καιρός θα γίνει αίθριος . Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αίθριος καιρός

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Στις 26/3/1975 είχαμε έντονες βροχοπτώσεις στη δυτική Ελλάδα με θυελλώδεις ανέμους και προκλήθηκαν καταστροφές στο Κατάκολο. Το 2009 δημιουργήθηκε υδροσίφωνας στη Λάρνακα της Κύπρου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα