Καιρός: Βελτιωμένος με κανονικές θερμοκρασίες

Καιρός: Βελτιωμένος με κανονικές θερμοκρασίες
Ανθισμένη κουτσουπιά στις όχθες του Ληθαίου στην πόλη των Τρικάλων. eurokinissi

Οι άνεμοι θα στραφούν σε ΝΔ και οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σχεδόν αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο στα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικά φαινόμενα αστάθειας
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά
  • Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα φτάνουν τα 4 με 5 και τοπικά στα νότια τα 5 με 6 μποφόρ

Την Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα νότια έως τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 26 βαθμούς στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 27 με 29 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 23 με 25 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 26 βαθμούς Κελσίου


Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ που μετά το μεσημέρι θα γίνουν νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και το μεσημέρι – απόγευμα νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.


ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 12/5/1985 είχαμε ισχυρές καταιγίδες με πλημμύρες στη Μυτιλήνη. — το 2007 είχαμε 33°C μέγιστη θερμοκρασία στα Τρίκαλα. —Το 2013 εκδηλώθηκαν πλημμύρες στη Ρόδο (Καλυθιές), χαλαζοπτώσεις σε Βοιωτία και Φθιώτιδα. Το 2015 εκδηλώθηκαν καταστροφικές πλημμύρες στο οροπέδιο Λασιθίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα