Καιρός: Βελτιωμένος σε μεγάλο μέρος της χώρας με άνοδο θερμοκρασίας

Καιρός: Βελτιωμένος σε μεγάλο μέρος της χώρας με άνοδο θερμοκρασίας
Βελτιωμένος καιρός Eurokinissi

Γενικά βελτιωμένος καιρός το επόμενο τριήμερο με άνοδο της θερμοκρασίας. Δεν θα λείψουν τα τοπικά φαινόμενα, κυρίως στα βόρεια. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρα φαινόμενα κυρίως τη Κυριακή στα Βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με αραιή συννεφιά και μεταφορά σκόνης στα νότια.
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο κατά 3 με 4 βαθμούς και ως προς τις μέγιστες αλλά και τις ελάχιστες θερμοκρασίες.
  • Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί στα 5 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ.

Σήμερα Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Από τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Καιρός Κυριακή

Στα βόρεια αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που πιθανώς μετά το μεσημέρι να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται, το απόγευμα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη νύχτα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 8 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στην Κρήτη, την Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες και πτώση στα βόρεια.

Καιρός Δευτέρα

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές αρχικά στην Πελοπόννησο και στο νότιο Ιόνιο και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά και στο ανατολικό Αιγαίο. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

Καιρός Τρίτη

Στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ αλλά σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.


Καιρός Τετάρτη

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις το επόμενο τριήμερο με βροχή τη Δευτέρα και Τρίτη . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 14 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε τη μεταφορά σκόνης το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα