Καιρός: Βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές την Παρασκευή – Σε άνοδο η θερμοκρασία

Καιρός: Βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές την Παρασκευή – Σε άνοδο η θερμοκρασία

Η άνοδος της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές της θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού , ενώ οι ελάχιστες τιμές της ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα θα εξακολουθήσουν τοπικά να βρίσκονται σε επίπεδα παγετού. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη
  • Τοπικά τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα υπάρχει περιορισμένη ορατότητα και δεν αποκλείονται τοπικές ομίχλες
  • Προς το βράδυ τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες στα βορειοδυτικά

 

Την Παρασκευή στα βορειοδυτικά προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα θα επικρατήσει τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. όμως τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός στα βόρεια. Ο υδράργυρος το μεσημέρι στα βόρεια θα φτάσει τους 12 βαθμούς , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 16 με 19 και στο Αιγαίο τους 167 με 18 βαθμούς Κελσίου.

 

Λίγες νεφώσεις στην Αττική

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Λίγες νεφώσεις  παροδικά αυξημένες στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται  λίγες νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μπ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις  6/12/1631είχαμε ισχυρή μεταφορά στάχτης από έκρηξη του Βεζούβιου, που επηρέασε και την κεντρική Ελλάδα ενώ το 1917 σημειώθηκε Χιονόπτωση στην Αθήνα με χιονόστρωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα