Καιρός: Βελτίωση από Δευτέρα και θερμοκρασία σε άνοδο

Καιρός: Βελτίωση από Δευτέρα και θερμοκρασία σε άνοδο
Αίθριος καιρός στην Αργολίδα Eurokinissi

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις αναμένεται τις προσεχείς ημέρες. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές βροχές στα ανατολικά και βελτιωμένος καιρός από τη Δευτέρα (22/2)
  • Θερμοκρασία σε βαθμιαία άνοδο
  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ

Ο καιρός σήμερα

Σήμερα Σάββατο στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές από το μεσημέρι στα κεντρικά και τα βόρεια, οι οποίες τις βραδινές ώρες στη Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και τις Κυκλάδες θα ενταθούν και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί και στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί βορειοανατολικοί με ένταση έως 5 μποφόρ.

Καιρός Κυριακή

Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά και νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και ασθενείς χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Βαθμιαία από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν. Η ορατότητα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά ως προς τις μέγιστες τιμές κατά 2 με 3 βαθμούς. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Καιρός Δευτέρα

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά και νότια. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν μέχρι το μεσημέρι στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Η ορατότητα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά και τα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και μέχρι το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, όμως στα βορειοδυτικά τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Καιρός Τρίτη

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Καιρός Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Καιρός Αττική

Τοπικές βροχές την Κυριακή και από Δευτέρα αίθριος καιρός στην Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανή βροχή την Κυριακή και από τη Δευτέρα ηλιοφάνεια Η θερμοκρασία θα ανέβει στους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου .

Καιρός Θεσσαλονίκη

Τοπικές νεφώσεις και άνοδος θερμοκρασίας

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα ανέβει προοδευτικά στους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου .

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα