Ο καιρός την Kαθαρά Δευτέρα: Καταιγίδες και μποφόρ

Ο καιρός την Kαθαρά Δευτέρα: Καταιγίδες και μποφόρ
Συννεφιασμένος καιρός eurokinissi

Πρόσκαιρη βελτίωση Παρασκευή και Σάββατο με άνοδο της θερμοκρασίας. Άστατος θα είναι ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές βροχές και πρόσκαιρη βελτίωση Παρασκευή και Σάββατο. Μας τα χαλάει ο καιρός τη Καθαρά Δευτέρα
  • Θερμοκρασία σε άνοδο το επόμενο διήμερο, πτώση τη Καθαρά Δευτέρα
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 5-6 μποφόρ, ενισχυόμενοι τη Δευτέρα

Στην πρόγνωση του καιρού για σήμερα Πέμπτη προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται σχεδόν σε όλη την χώρα, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Βαθμιαία από τα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και έως το βράδυ ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά και τα βόρεια αναμένεται εξασθένηση.

Καιρός Παρασκευή

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και τα νότια. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 5 με 6 και το πρωί έως 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από τα δυτικά θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Η πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή


Καιρός Σάββατο

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία από τα νοτιοδυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, που μετά το μεσημέρι στα νότια θα πυκνώσουν. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Η πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο


Καιρός Κυριακή

Στα νότια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς στη νότια νησιωτική χώρα μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές από το απόγευμα. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή

Καιρός Καθαρά Δευτέρα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά και από το μεσημέρι βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, κυρίως τις βόρειες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα από το βράδυ στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία από τα δυτικά σε δυτικούς βορειοδυτικούς 6 με 7 και στο Ιόνιο από το απόγευμα τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Η πρόγνωση του καιρού για την Καθαρά Δευτέρα

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις το επόμενο τριήμερο με λίγες βροχές. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 11 με 14 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για την Αθήνα

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περί τους 11 με 14 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για τη Θεσσαλονίκη

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα