Καιρός: Βροχές, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας το Σάββατο

Καιρός: Βροχές, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας το Σάββατο
Σύννεφα στη Γλυφάδα Αττικής eurokinissi

Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια και χιόνια στα ορεινά

  • Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ

  • Μικρή πτώση θερμοκρασίας κατά 2 με 3 βαθμούς

 

Για το Σάββατο ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και στα ηπειρωτικά ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας όπου πιθανώς να χιονίσει πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και στο Αιγαίο βαθμιαία 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 11 με 12 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές βροχές στην Αττική και λίγα χιόνια στα ορεινά

 

Στην Αττική προβλέπονται  νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα). Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5, βαθμιαία 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερός ο καιρός στη Θεσσαλονίκη με βελτίωση το βράδυ

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και πιθανώς στα ημιορεινά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα