Καιρός: Βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές
Βροχή στην Αττική Eurokinissi

Βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ημέρες, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν διαστήματα σχετικής βελτίωσης. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ημέρες κατά περιόδους ισχυρές, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν διαστήματα σχετικής βελτίωσης
  • Η θερμοκρασία σε τιμές κοντά στα κανονικά επίπεδα
  • Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 5 με 7 και πρόσκαιρα τα 7 με 8 μποφόρ

Η ΔΕΚΑΗΜΕΡΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ

Διαδοχικά βαρομετρικά συστήματα από την κεντρική Μεσόγειο κινούμενα ανατολικότερα θα προκαλούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος – Θερμοκρασίες σε κανονικά επίπεδα

Σήμερα Παρασκευή προβλέπεται επιδείνωση του καιρού στα δυτικά και βαθμιαία στις περισσότερες περιοχές, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους στη δυτική Ελλάδα και σταδιακά στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο θα είναι έντονα, από το απόγευμα στα δυτικά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στο βορειοανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο και από το μεσημέρι στο Αιγαίο τοπικά έως 8 μποφόρ, βαθμιαία όμως στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει τους 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στα νησιά του Ιονίου τους 15 με 18 βαθμούς
και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 19 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 27-11-2021

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, από το απόγευμα κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα από το βράδυ θα ενταθούν, κυρίως στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, τη Θράκη και τα Δωδεκάνησα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά κυρίως από το απόγευμα. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη έως 7 και πιθανώς 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 16 βαθμούς Κελσίου, στα νότια ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 20 με 21 και στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 28-11-2021

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά από το απόγευμα. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη έως 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 29-11-2021

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο, όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά κυρίως της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη έως 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 30-11-2021

Αρχικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Σταδιακά από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και από το βράδυ θα εξασθενήσουν λίγο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με βροχές Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές τη Δευτέρα Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου

ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ – ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα