Καιρός: Βροχές και καταιγίδες – Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και πτώση θερμοκρασίας

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες – Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και πτώση θερμοκρασίας
Βροχή στην Αθήνα eurokinissi

Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Τοπικά έντονα φαινόμενα στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα

  • Βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια βελτιούμενος από το απόγευμα

  • Πτώση της θερμοκρασίας αλλά παρόλα αυτά θα είναι λίγο παραπάνω από τα κανονικά επίπεδα

Το Σάββατο ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση στα δυτικά από το μεσημέρι, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και από το απόγευμα και στα ορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια και θα εξασθενήσουν. Σταδιακή επικράτηση βορείων ανέμων και στο Αιγαίο, που θα φθάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ.. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση αλλά παρόλα αυτά θα παραμείνει σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά και θα έχουμε μέγιστη θερμοκρασία στα βόρεια τους 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 15 με 16 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές βροχές στην Αττική, βελτιούμενος από το απόγευμα

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες βροχές το πρωί στη Θεσσαλονίκη, βελτιούμενος

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα