Καιρός: Βροχές κυρίως την Κυριακή και πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός: Βροχές κυρίως την Κυριακή και πτώση της θερμοκρασίας
Κακοκαιρία με βροχή στην Αττική Eurokinissi

Σε κανονικά για την εποχή, επίπεδα η θερμοκρασία. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές βροχές το επόμενο τριήμερο . Βελτίωση στα μέσα της εβδομάδος

  • Θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα

  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 6 με 7 μποφόρ

Σήμερα Σάββατο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο και λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά. Από το απόγευμα ο καιρός στα δυτικά θα βελτιωθεί. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί που βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βοριάδες 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 07-03-2021

 

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Από το μεσημέρι τοπικές βροχές θα σημειωθούν και στα δυτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο βόρειο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια κατά 4 με 6 βαθμούς. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 08-03-2021

 

Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και το βράδυ κυρίως στα κεντρικά και νότια θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοανατολικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια νοτιοδυτικά 5 με 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα βόρεια.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 09-03-2021

 

Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς στα θαλάσσια και παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 10-03-2021

 

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στη νότια νησιωτική χώρα και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Αθήνα

 

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις το επόμενο τριήμερο με λίγες βροχές . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Θεσσαλονίκη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί περί τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου .

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα