Ο καιρός την Τρίτη: Λίγες βροχές στα νότια – Κανονικές θερμοκρασίες

Ο καιρός την Τρίτη: Λίγες βροχές στα νότια – Κανονικές θερμοκρασίες
Τοπικές νεφώσεις Eurokinissi

Η πρόγνωση για τον καιρό της Τρίτης από τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά.

Με τοπικές νεφώσεις θα κυλήσει ο καιρός σήμερα Τρίτη σε μεγάλο μέρος της χώρας και μόνο τοπικά στα νοτιοανατολικά υπάρχει το ενδεχόμενο βροχών. Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε ότι υπάρχει βαρομετρικό χαμηλό στα νότια της χώρας μας το οποίο θα κινηθεί ανατολικά νοτιοανατολικά Οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται σε κανονικά επίπεδα για την εποχή .


Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί διακρίνεται ευκρινέστερα το βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται στην περιοχή της Ρόδου με ανατολική νοτιοανατολική κίνηση. Πάντως σε πολλές περιοχές της ανατολικής και νότιας Ελλάδος θα έχουμε αυξημένη συννεφιά με φαινόμενα κυρίως στα Νοτιοανατολικά. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι βοριάδες στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ και στα Δυτικά και νότια θα είναι Βορειοδυτικοί και θα φτάνουν τα 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 13 βαθμούς, ενώ στα κεντρικά και τα νότια θα έχουμε μέγιστες θερμοκρασίες περί τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.



Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες . Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΑ 3-4 και στα ανατολικά 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου.


Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου.


Ξέρετε ότι : Σαν σήμερα στις 4 Δεκεμβρίου του 2008 είχαμε μεγάλες πλημμύρες στη Ζάκυνθο και στην Αιτωλοακαρνανία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα