Καιρός: Υποχωρεί η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο – Επανέρχεται σε κανονικά επίπεδα

Καιρός: Υποχωρεί η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο – Επανέρχεται σε κανονικά επίπεδα
Στιγμιότυπo από το κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Σχεδόν αίθριος καιρό τις επόμενες ημέρες με περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μία ματιά

  • Η θερμοκρασία την Παρασκευή θα έχει μέγιστη τιμή τους 35 με 37 στα δυτικά και βόρεια και τους 38 με 40 στα υπόλοιπα αλλά το Σάββατο θα πέσει αισθητά
  • Σχεδόν αίθριος καιρός με περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4 με 5 και στα νότια τμήματα του Αιγαίου πρόσκαιρα τα 6 με 7 μποφόρ

Σήμερα Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος και πολύ ζεστός καιρός. Η μέγιστη θερμοκρασία στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 41 με 43 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης τους 39 με 41, στα νησιά του Ιονίου και την Κρήτη τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι από νωρίς το απόγευμα στην κεντρική και νότια χώρα θα ενισχυθούν έως 6 μποφόρ.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Στη Θράκη, την ανατολική και την κεντρική Μακεδονία προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα βορειοανατολικά βόρειοι βορειανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και μετά το
μεσημέρι στα δυτικά, κεντρικά και νότια 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Μέγιστη θερμοκρασία στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά 35 με 37 βαθμοί Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 38 με 40, στα νησιά του Ιονίου 32, στα νησιά του Αιγαίου 34 βαθμοί Κελσίου αλλά στην Κρήτη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ

Στα ανατολικά τμήματα της Μακεδονίας, τη Θράκη, τις Σποράδες, την Εύβοια και τα νησιά του βορείου Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες στις Σποράδες και τη Χαλκιδική και τις μεσημβρινές στα ορεινά ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα αργά το απόγευμα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και στα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ

Στην Αθήνα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 33 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές μόνο νεφώσεις Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 33 με 36 βαθμούς Κελσίου

Δείτε τη θερμή μεταφορά

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα