Κακοκαιρία Αθηνά: Υποχωρεί την Τρίτη το πρώτο κύμα – Δεν αλλάζει η θερμοκρασία

Κακοκαιρία Αθηνά: Υποχωρεί την Τρίτη το πρώτο κύμα – Δεν αλλάζει η θερμοκρασία
Βροχερός καιρός Eurokinissi

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας την Πέμπτη. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Ο καιρός θα είναι βροχερός με πολλές βροχές και καταιγίδες έως το πρωί της Τρίτης ενώ η δεύτερη διαταραχή θα μας επηρεάσει Πέμπτη – Παρασκευή που θα είναι εντονότερη
  • Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά στα κεντρικά και βόρεια
  • Οι άνεμοι στα πελάγη δεν προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 6 με 7 μποφόρ

ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

Δύο νέα κύματα κακοκαιρίας το επόμενο 7ημερο . Το πρώτο έως την Τρίτη και το δεύτερο Πέμπτη και Παρασκευή Το δεύτερο κύμα θα είναι εντονότερο.

Σήμερα Δευτέρα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Στερεά προβλέπονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Στα υπόλοιπα θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες, στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες ενώ τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στο βόρειο Αιγαίο. Οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 20 βαθμούς, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 29 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΤΡΙΤΗ 12-10-2021

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στη δυτική Ελλάδα, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του βορείου Αιγαίου σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες βαθμιαία θα επεκταθούν στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα τις απογευματινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 17 με 19 βαθμούς, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και την ανατολική νησιωτική χώρα τους 23 με 26 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 20 με

ΤΕΤΑΡΤΗ 13-10-2021

Στην ανατολική νησιωτική χώρα λίγες νεφώσεις αυξημένες μέχρι νωρίς το απόγευμα οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται να εκδηλωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που βαθμιαία και από τα δυτικά θα ενταθούν και από το απόγευμα στη δυτική Ελλάδα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες έως 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΕΜΠΤΗ 14-10-2021

Νέα κακοκαιρία αναμένεται με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-10-2021

Θα συνεχιστεί η κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα της Παρασκευής από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές και από την Πέμπτη καταιγιδες Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 21 με 21 βαθμούς Κελσίου .

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 14 με 18 βαθμούς Κελσίου

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα