Καιρός: Ζέστη και την Παρασκευή

Καιρός: Ζέστη και την Παρασκευή
Καιρός Nick Paleologos / SOOC

Θα διατηρηθεί ζεστός ο καιρός με μικρή πτώση της θερμοκρασίας μόνο στα βόρεια. Μεταβλητοί άνεμοι και τοπικά στα Βορειοδυτικοί άνεμοι έως 5 μποφόρ. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές με τοπικά φαινόμενα αστάθειας κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια
  • Η θερμοκρασία θα ανέβει έως τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και τοπικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στο Αιγαίο

Η Προοπτική του καιρού

Την Παρασκευή στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται όμβροι και σποραδικές καταιγίδες από τις προμεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα είναι πιθανό, κατά τόπους να είναι έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι-απόγευμα οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και πιθανώς της δυτικής Στερεάς. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 33 με 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 35 με 36 και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Σαν σήμερα στις 27/5/1991 είχαμε χιονοπτώσεις στη Πίνδο πάνω από τα 1600μ.
  • Το 2009 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες στη Θεσσαλία.
  • Το 2011 ισχυρές καταιγίδες επηρέασαν την Αττική.
  • Το 2015 είχαμε χαλαζοπτώσεις σε Μήλο, Βοιωτία και Εύβοια.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα