Κακοκαιρία Αθηνά: Επικίνδυνα φαινόμενα την Παρασκευή – Πού θα εκδηλωθούν

Κακοκαιρία Αθηνά: Επικίνδυνα φαινόμενα την Παρασκευή – Πού θα εκδηλωθούν
Βροχή στην Αθήνα eurokinissi

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εκδηλωθούν την Παρασκευή, με τους ανέμους να φτάνουν έως και τα 7 μποφόρ. Πότε εκτιμάται ότι θα εξασθενήσει η κακοκαιρία. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στα δυτικά κεντρικά και Βόρεια μέχρι και το μεσημέρι. Αργότερα ύφεση της κακοκαιρίας
  • Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 20 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 24 με 27 βαθμούς Κελσίου
  • Οι άνεμοι στα 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στο Βόρειο Αιγαίο έως και 7 μποφόρ

Σήμερα Παρασκευή στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις δυτικές-βόρειες Κυκλάδες και από το μεσημέρι στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στην Πελοπόννησο, τη Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει τους 20 βαθμούς, και στις υπόλοιπες περιοχές τους 24 με 27 βαθμούς Κελσίου


ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που κατά τόπους θα είναι ισχυρά κυρίως στα νότια, σταδιακά από νωρίς το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και από τις βραδινές ώρες βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.


ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 8/10/1897 είχαμε σφοδρή κακοκαιρία με χαλάζι μεγέθους καρυδιού στο Κάβο Ντόρο προκαλεί ζημιές σε πλεούμενα σκάφη. — Το 1955 οι πλημμύρες στην Αθήνα προκαλούν κατάρρευση 24 οικιών. Το 2003 είχαμε πτώση θερμοκρασίας 12 βαθμών σε 2 ώρες στη Θεσσαλονίκη. —Το 2006 Ισχυρές βροχές εκδηλώνονται στη Χαλκιδική με 105 χιλιοστά βροχής στον Πολύγυρο. Το 2014: είχαμε ζημιές σε ελαιόδεντρα από χαλαζόπτωση στο Ρέθυμνο.

ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΟΣΜΟ

Στις 8 /10/ 1871 λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας και των θυελλωδών νοτιοδυτικών ανέμων είχαμε καταστροφικές πυρκαγιές στις βόρειες αμερικανικές πολιτείες Ιλινόι, Ουισκόνσιν και Μίσιγκαν, καθώς και σε περιοχές των μεσοδυτικών πολιτειών. Η μία από αυτές κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος του Σικάγου προκαλώντας το θάνατο 250 ανθρώπων. Σε παράλληλη πυρκαγιά που κατέκαυσε το Πέστιγκο του Ουισκόνσιν, έχασαν τη ζωή τους πάνω από χίλιοι άνθρωποι.

Ήταν μια από τις καταστροφικότερες πυρκαγιές στον κόσμο καθώς ο συνολικός θλιβερός απολογισμός ήταν πάνω από 2.000 νεκροί, μεγάλες καταστροφές δασών, καλλιεργειών και οικισμών.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα