Κακοκαιρία EVA: Ισχυρές βροχοπτώσεις την Κυριακή – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Κακοκαιρία EVA: Ισχυρές βροχοπτώσεις την Κυριακή – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα
Καταιγίδα ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα συνεχίζουν να εκδηλώνονται κατά τόπους στη χώρα μας και την Κυριακή. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά

Ο καιρός με μια ματιά

  • Σε όλη τη χώρα βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του Ιονίου μέχρι το μεσημέρι, στα ηπειρωτικά (πλην της Θράκης) μέχρι το απόγευμα, στις Κυκλάδες, τη δυτική Κρήτη και τις Σποράδες από το πρωί και στην περιοχή Σάμου-Ικαρίας και στα Δωδεκάνησα από νωρίς το απόγευμα.
  • Η θερμοκρασία σε πτώση από την Κυριακή
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

Την Κυριακή σε όλη τη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του Ιονίου μέχρι το μεσημέρι, στα ηπειρωτικά (πλην της Θράκης) μέχρι το απόγευμα, στις Κυκλάδες, τη δυτική Κρήτη και τις Σποράδες από το πρωί και στην περιοχή Σάμου-Ικαρίας και στα Δωδεκάνησα από νωρίς το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.


Σταδιακά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει τους 18 με 20 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου στα νησιά.

Καιρός Αττική

Στην Αττική νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι νωρίς το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ, που το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, που το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ:

  • Στις 6/11/1961: 47 νεκροί από πλημμύρα στο Μπουρνάζι (Δυτική Αθήνα), πάνω από 3.000 οι άστεγοι. 114 χιλιοστά βροχής σε 8 ώρες στη Ν. Φιλαδέλφεια.
  • 1995: Ασθενής χιονόπτωση στα Ιωάννινα με θερμοκρασία από -4 έως 3°C μόλις.
  • 2007: Ανεμοστρόβιλος στη Ρόδο και την Αμοργό.
  • 2013: Ισχυρός ανεμοστρόβιλος στην Αστυπάλαια προκαλεί καταστροφές.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα