Κακοκαιρία Μήδεια: Βαθμιαία βελτίωση και άνοδος της θερμοκρασίας από την Πέμπτη

Κακοκαιρία Μήδεια: Βαθμιαία βελτίωση και άνοδος της θερμοκρασίας από την Πέμπτη
Κακοκαιρία «Μήδεια»: Χιόνια στα ορεινά της Αργολίδας Eurokinissi

Η κακοκαιρία "Μήδεια" υποχωρεί από το βράδυ της Τρίτης στα κεντρικά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Ύφεση φαινομένων από το βράδυ της Τρίτης στα Κεντρικά και από την Τετάρτη βαθμιαία βελτίωση
  • Θερμοκρασία σε βαθμιαία άνοδο αλλά διατήρηση του παγετού για ένα τριήμερο
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 7-8 και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ με εξασθένηση από Τετάρτη απόγευμα

Σήμερα Τρίτη στη δυτική Ελλάδα προβλέπεται βελτιωμένος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε χιονόνερο και χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα περιοριστούν στη νότια νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 7 με 9 και στο Αιγαίο τοπικά 10 μποφόρ

Καιρός Τετάρτη

Στη δυτική και βόρεια χώρα γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες στην Εύβοια, τα ανατολικά τμήματα της Στερεάς (ανατολική και βόρεια Αττική). Στις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα ορεινά- ημιορεινά των Δωδεκανήσων καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Κρήτης τα φαινόμενα θα συνεχιστούν γρήγορα όμως θα περιοριστούν στην Κρήτη και μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά 6 με 7, στο Αιγαίο 8 με 9 και τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά έως 10 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά, ωστόσο θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός, στα κεντρικά και βόρεια ισχυρός.

Καιρός Πέμπτη

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Στα βορειοανατολικά θα σημειωθούν χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και στο Ιόνιο τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός στη δυτική Μακεδονία.

Καιρός Παρασκευή

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Από το απόγευμα οι νεφώσεις στα βόρεια θα αυξηθούν και το βράδυ στα ορεινά θα πέσουν λίγα χιόνια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα βορειοανατολικά θα επικρατήσουν ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές, όμως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Καιρός Σάββατο

Στη νότια νησιωτική χώρα γενικά αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης τη νύχτα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις Η θερμοκρασία από τους 6 βαθμούς την Τετάρτη θα ανέβει στους 12 βαθμούς Κελσίου την Παρασκευή .

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα ανέβει προοδευτικά στους 11 βαθμούς Κελσίου την Παρασκευή.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα