Νέα κακοκαιρία σήμερα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Πώς θα εξελιχθούν τα έντονα φαινόμενα

Νέα κακοκαιρία σήμερα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Πώς θα εξελιχθούν τα έντονα φαινόμενα

Θα διατηρηθεί σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων μέχρι και την Πέμπτη. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Η περισσότερη προσοχή σήμερα από νωρίς το πρωί έως και το μεσημέρι κυρίως σε Θεσσαλία Κεντρική Μακεδονία και Ανατολικό Αιγαίο
  • Οι θερμοκρασίες θα πέσουν
  • Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 με 8 στο Αιγαίο.

Έως και την Πέμπτη θα διατηρηθεί η κακοκαιρία η οποία θα πλαισιωθεί από έντονες καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους. Ειδικότερα, σήμερα βροχές θα έχουμε σε όλη τη χώρα με σποραδικές καταιγίδες καθώς και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα κακοκαιρίας θα είναι κατά τόπους έντονα στα ανατολικά και θα επηρεαστούν: Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος και η δυτική Στερεά (κυρίως οι παράκτιες περιοχές), η Πελοπόννησος, η Κρήτη, σταδιακά οι Κυκλάδες, η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η Εύβοια και από το απόγευμα η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η κεντρική Μακεδονία και από το βράδυ τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

ΠΕΜΠΤΗ 12-12-2019

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Χαλκιδική, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς στην Κρήτη.
Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο μέχρι 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, που γρήγορα θα Εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13-12-2019

Στη δυτική Ελλάδα νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου και στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες, που από το βράδυ στα βορειοδυτικά θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα δυτικά και
νότια πελάγη από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 14-12-2019

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά,το ανατολικό Αιγαίο και πρόσκαιρα και στις υπόλοιπες περιοχές, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά, την Κρήτη και το ανατολικό Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι από τα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στα πελάγη τοπικά
8 μποφόρ, που γρήγορα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Παροδικές βροχές και κανονικές θερμοκρασίες στην Αθήνα

Με ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και με νεφώσεις θα κυλήσει το επόμενο τριήμερο στην Αθήνα. Οι θερμοκρασίες θα είναι κανονικές για την εποχή.

Συννεφιά με τοπικές βροχές στη Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις το επόμενο τριήμερο στη Θεσσαλονίκη με βροχές την Πέμπτη και το Σάββατο Ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς Κελσίου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα