Τοπικά ισχυρές καταιγίδες στα Δυτικά και Νότια – Θυελλώδεις άνεμοι, χιόνια στα ορεινά

Τοπικά ισχυρές καταιγίδες στα Δυτικά και Νότια – Θυελλώδεις άνεμοι, χιόνια στα ορεινά
Βροχή στην Αθήνα Eurokinissi

Η θερμοκρασία θα πέσει κι άλλο και μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα βρίσκονται περί τους 15 με 17 βαθμούς στα Κεντρικά και Βόρεια - Έντονα τοπικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα.

Με βροχές σε όλη τη χώρα θα κυλήσει ο καιρός την Παρασκευή στα Δυτικά Κεντρικά και Νότια και οι βροχές τοπικά θα είναι ισχυρές και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Επίσης χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδος. Η θερμοκρασία θα πέσει κι άλλο και μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα βρίσκονται περί τους 15 με 17 βαθμούς στα Κεντρικά και Βόρεια .Πολλές βροχές προβλέπονται το Σαββατοκύριακο καθώς και καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί χαμηλή για την εποχή και τα έντονα τοπικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα .Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων παρατηρούμε ότι υπάρχει ένα ισχυρό βαρομετρικό υψηλό στην Κεντρική Ευρώπη που συνδυάζεται με τις χαμηλές πιέσεις της Ανατολικής Μεσογείου και τροφοδοτεί με ψυχρές μάζες από τα βόρεια την περιοχή μας .

Στη χώρα μας την Παρασκευή θα ξεκινήσουν βροχές από την αρχή της ημέρας και θα επηρεαστούν με φαινόμενα τα Δυτικά Κεντρικά και Νότια και αργότερα και οι νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μπ και τοπικά 7 με 8 μπ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει τους 15 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου .

Στην Αττική προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και το βράδυ πιθανόν καταιγίδα. . Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι Βορειοανατολικοί 5-6 μπ και η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 4 και τοπικά 4 με 5 μπ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι : Σαν σήμερα στις 16 Νοεμβρίου 2008 παρατηρήθηκε ανεμοστρόβιλος στη Κέρκυρα και 7 υδροσίφωνες το 2010 σε Ηγουμενίτσα, Σύβοτα, Αγ. Παρασκευή

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα