Καύσωνας: Δεύτερο κύμα από σήμερα – “Χτυπάει” 40άρια το θερμόμετρο

Καύσωνας: Δεύτερο κύμα από σήμερα – “Χτυπάει” 40άρια το θερμόμετρο
Καύσωνας στην Αττική Eurokinissi

Στους 40 με 41 βαθμούς ο υδράργυρος. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μία ματιά

• Στους 40 με 41 βαθμούς ο υδράργυρος στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο και στους 36 με 37 βαθμούς στο Αιγαίο

• Περιορισμένη αστάθεια μόνο στα βορειοανατολικά

• Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.

Για σήμερα Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας σχεδόν σε όλη τη χώρα. Στα ηπειρωτικά, πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα φτάσει ο υδράργυρος κατά τόπους τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης τις απογευματινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης από τα δυτικά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.

Καιρός στην Αττική

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά βόρειοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 38 και τοπικά 39 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια κυρίως στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΘΕΡΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΕΡΙΩΝ ΜΑΖΩΝ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ στις 30/6/1903 εκδηλώνεται σφοδρή καταιγίδα με χαλαζόπτωση στην επαρχία Αλμυρού Βόλου, η οποία καταστρέφει ολοσχερώς τις καλλιέργειες, ενώ σκοτώνονται 5 άτομα από κεραυνό. Το 2007 παρατηρείται υδροσίφωνας στη Σκοτίνα Πιερίας. Το 2015 είχαμε πλημμύρες σε Ημαθία, Κοζάνη, Φθιώτιδα και Βοιωτία.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα