Καύσωνας στην Ευρώπη: “Σαρώνει” Γαλλία και Ισπανία

Καύσωνας στην Ευρώπη: “Σαρώνει” Γαλλία και Ισπανία
Εικόνα από το Παρίσι την τρέχουσα περίοδο του καύσωνα AP

Υπομονή μια ακόμη μέρα φαίνεται πως πρέπει να κάνουν οι κάτοικοι στη δυτική Ευρώπη. Αναλυτικά πού καταγράφηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες την Πέμπτη. Που αναμένεται να κινηθούν οι θερμοκρασίες την Παρασκευή.

Ιδιαίτερα έντονη θερμή μεταφορά είχαμε στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας την Πέμπτη στη Γαλλία και επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις, ότι η Πέμπτη και η Παρασκευή θα είναι οι πιο ζεστές ημέρες στη δυτική Ευρώπη.

Μέχρι στιγμής, επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την αφόρητη ζέστη (τρεις στη Γαλλία, τρεις στη Γερμανία και ένας στην Ιταλία). Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν και το έργο των πυροσβεστών που δίνουν μάχη στη χειρότερη φωτιά που έχει πλήξει την Καταλονία την τελευταία 20ετία, όπου εκτιμάται ότι περί τα 40.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη.

Στη μεσημεριανή ραδιοβόλιση της ατμόσφαιρας στη νοτιοδυτική Γαλλία κατεγράφη μια πάρα πολύ υψηλή τιμή και αυτή ήταν οι 28 βαθμοί Κελσίου! Σε παλαιότερο άρθρο μας έχουμε εξηγήσει πως οι μετεωρολόγοι από την θερμοκρασία των 850 hPA προβλέπουν τις θερμοκρασίες επιφανείας.

Πρακτικά οι μετεωρολόγοι προσθέτουν από 15 έως και 17 βαθμούς το καλοκαίρι και υπολογίζουν την θερμοκρασία στην επιφάνεια. Δηλαδή αν είχαμε στη χώρα μας τέτοια θερμοκρασία, τότε θα πιάναμε 28+17 =45 βαθμούς Κελσίου. Στη Γαλλία η θερμοβαθμίδα είναι χαμηλότερη διότι η ατμόσφαιρα είναι πιο υγρή και γι’ αυτό σήμερα είχαμε μέγιστες τιμές 28+12 =40 βαθμούς Κελσίου.

ΟΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ (ΕΩΣ ΩΡΑ 18:00)

Η ζέστη ήταν έντονη και στην Ισπανία όπου τοπικά και εκεί ο υδράργυρος έφτασε τους 41 βαθμούς στο Calatayud και τους 39 με 40 σε πολλές περιοχές.

ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

ΟΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΤΗΣ 27ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα