Κυκλώνας Ζορμπάς: Δείτε σε livestream την εξέλιξη της κακοκαιρίας

Κυκλώνας Ζορμπάς: Δείτε σε livestream την εξέλιξη της κακοκαιρίας
Εικόνες από τις καταστροφές που προκάλεσε στο πέρασμά του ο Μεσογειακός κυκλώνας Ζορμπάς στην παραλιακή οδό στην Καλαμάτα, Σάββατο 29 Sεπτεμβρίου 2018 Eurokinissi

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται θυελλώδες, με τον «Ζορμπά» να σαρώνει πρώτα το Ιόνιο και στη συνέχεια άλλες περιοχές της χώρας.

Με το φαινόμενο του κυκλώνα Ζορμπά σε πλήρη εξέλιξη και την γενικότερη κακοκαιρία σε όλη τη χώρα, όλη Ελλάδα βρίσκεται σε επιφυλακή. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες στο νότιο Ιόνιο, τη νοτιά Πελοπόννησο, την Κρήτη που μέχρι το μεσημέρι θα επηρεάσουν την υπόλοιπη Πελοπόννησο, τη Στέρεα Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Κυκλάδες και πιθανώς τις Σποράδες.

Τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα στην ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και πιθανώς στην Αττική. σταδιακά μέχρι το βράδυ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Συνεχίζεται όπως είναι φυσικό το σκηνικό των θυελλωδών ανέμων εντάσεως 8 και τοπικά 9-10 μποφόρ που θα επικρατήσουν πρόσκαιρα στο νότιο Ιόνιο και βαθμιαία στα υπόλοιπα νοτιά πελάγη.

Παρακάτω θα δείτε εικόνα ζωντανά από την εξέλιξη της κακοκαιρίας σε διάφορα μέρη της χώρας.

Η κακοκαιρία στην Αττική

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο κυκλώνας και οι θυελλώδεις άνεμοι αναμένεται να επηρεάσουν και την Αττική, με την πρόβλεψη της ΕΜΥ να δίνει ένταση ανέμων 6 με 7 μποφόρ που θα ενισχυθούν βαθμιαία ως και τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 16 ως και τους 22 βαθμούς.

Δείτε live εικόνα του καιρού από το κέντρο της Αθήνας, καθώς θα εξελίσσεται ο κυκλώνας Ζορμπάς

Τα πλοία στα λιμάνια της χώρας παραμένουν δεμένα συνέπεια των θυελλωδών ανέμων. Παρακάτω μπορείτε να δείτε περισσότερα από τον καιρό όπως εξελίσσεται αυτή την ώρα

Πρώτος σταθμός του κυκλώνα, το Ιόνιο

Από το βράδυ της Παρασκευής, τα φαινόμενα άρχιζαν να γίνονται πιο αισθητά στο Ιόνιο. Σύμφωνα με την πρόβλεψη της μετεωρολογική υπηρεσίας, η ένταση των ανέμων στην Δυτική Ελλάδα θα αγγίξει τα 9 μποφόρ το Σάββατο, βορειοδυτικές διευθύνσεις. Ωστόσο η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, μεταξύ 14 και 24 βαθμών.

Δείτε εικόνα από την Λευκάδα, αυτή την ώρα:

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΟ WWW.DELTIOKAIROY.GR

Στο μάτι του κυκλώνα σύμφωνα με τα μοντέλα πρόβλεψης της πορείας του φαινομένου αναμένεται να βρεθούν τα Κύθηρα. Το βίντεο που ακολουθεί δείχνει λεπτό, προς λεπτό την εξέλιξη του καιρού.

Στο «μάτι» του Κυκλώμα Ζορμπά οι Κυκλάδες

Οι Κυκλάδες είναι το επόμενο μέρος της χώρας που θα πληγεί από τον Ζορμπά αργότερα το Σάββατο.

Η ένταση των ανέμων το Σάββατο αναμένεται να αγγίξει τα 10 μποφόρ, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων το φαινόμενο του Κυκλώνα αναμένεται να πλήξει ιδιαίτερα την Μήλο. Συγκεντρώσαμε live streaming από τα λιμάνια της Πάρου, της Τήνου και της Νάξου όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη του καιρού.

Δείτε εικόνα από το λιμάνι της Νάξου.

Στο βίντεο παρακάτω θα δείτε την εικόνα του καιρού από την χώρα της Τήνου.

Παρακάτω στο βίντεο δείτε την εικόνα του καιρού από το νησί της Πάρου.

Εν αναμονή και η Κρήτη

Από το πρωί του Σαββάτου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Νότιο Ιόνιο, τη Νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη. Μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη Πελοπόννησο, την Στερεά (συμπεριλαμβάνεται και η Αττική) την Εύβοια, τις Κυκλάδες και πιθανώς και τις Βόρειες Σποράδες.

Παρακάτω σε live streaming φαίνεται ο καιρός στην πόλη του Ηρακλείου Χανίων:

Δείτε όλες τις εξελίξεις από την επέλαση του κύματος κακοκαιρίας μέσω της Live Blogging πλατφόρμας του News 24/7

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα