Κυκλώνας “Ζορμπάς”: Έφτασε στην Δυτική Ελλάδα

Κυκλώνας “Ζορμπάς”: Έφτασε στην Δυτική Ελλάδα
Θυελλώδεις άνεμοι στο λιμάνι του Λαυρίου AP

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία μετά το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων επανέρχεται με νέα στοιχεία για την εξέλιξη του μεσογειακού κυκλώνα "Ζορμπά" - Οι εντάσεις των ανέμων το Σάββατο θα φτάσουν τα 8 και τοπικά 9 με 10 μποφόρ στο Νότιο Ιόνιο και στα Νότια της Πελοποννήσου.

Νέα στοιχεία για την εξέλιξη των ακραίων καιρικών φαινομένων δίνει στη δημοσιότητα ο Διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου, Θοδωρής Κολυδάς, μετά το έκτακτο δελτίο που η υπηρεσία το μεσημέρι της Παρασκευής, ενόψει πάντα του κυκλώνα “Ζορμπά“.

Σημειώνεται βέβαια ότι ήδη Πελοπόννησος και Κρήτη, όπως και πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας, βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στο έλεος της κακοκαιρίας «Ξενοφών».

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΟ WWW.DELTIOKAIROY.GR

Δείτε όλες τις εξελίξεις από την επέλαση του κύματος κακοκαιρίας μέσω της Live Blogging πλατφόρμας του News 24/7.

Ειδικότερα, το βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται ανοιχτά του Ιονίου το επόμενο διήμερο θα κινηθεί βορειοανατολικά και θα επηρεάσει τις περιοχές που περιγράφονται αναλυτικά στο επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Τα έντονα φαινόμενα σε γενικές γραμμές θα επηρεάσουν τα κεντρικά και νότια τμήματα της Ελλάδος και από το πρωί του Σαββάτου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Νότιο Ιόνιο, τη Νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη. Μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη Πελοπόννησο, την Στερεά (συμπεριλαμβάνεται και η Αττική) την Εύβοια, τις Κυκλάδες και πιθανώς και τις Βόρειες Σποράδες.

Υετός 6ωρου για το απόγευμα του Σαββάτου 29/9/2018

Ιδιαίτερα έντονα θα είναι τα φαινόμενα στην Ανατολική Πελοπόννησο τις Κυκλάδες και πιθανώς στην Αττική. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε τα προβλεπόμενα 6ωρα ύψη υετού, που είναι επεξεργασμένο προϊόν της ΕΜΥ, με δεδομένα του Ευρωπαϊκού Κέντρου (ECMWF).

Οι εντάσεις των ανέμων μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής δεν προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 7 με 8 μπ στο Ιόνιο και τα 6 με 7 μπ στο Αιγαίο, ενώ το Σάββατο άνεμοι εντάσεως 8 και τοπικά 9 με 10 μποφόρ θα επικρατήσουν πρόσκαιρα στο Νότιο Ιόνιο και βαθμιαία στα υπόλοιπα Νότια Πελάγη.

Αντίστοιχα ιδιαίτερα μεγάλα ύψη κύματος αναμένονται νότια της Πελοποννήσου τα οποία σύμφωνα με το κυματικό μοντέλο της ΕΜΥ φθάνουν ακόμη και τα 9 μέτρα.

Την Κυριακή στα ανατολικά πελάγη οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι και στο Αιγαίο θα πνέουν θυελλώδεις 8 και τοπικά σε επίπεδο θύελλας 9 με 10 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από αργά το βράδυ.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε τις προβλεπόμενες εντάσεις του ανέμου ανά 3ωρο μέχρι και το βράδυ της Κυριακής 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Βίντεο με τους ανέμους επιφανείας από την Παρασκευή έως την Κυριακή

,

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα