Παραμονή Χριστουγέννων με χιονοπτώσεις και παγετό

Παραμονή Χριστουγέννων με χιονοπτώσεις και παγετό
ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑ. eurokinissi

Με χιονοπτώσεις, παγετό και πάρα πολύ κρύο θα ξημερώσει η παραμονή των Χριστουγέννων, καθώς ο καιρός σημειώνει πρόσκαιρη επιδείνωση

Νέα επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από το βράδυ του Σαββάτου από τα βόρεια της χώρας, με χιονοπτώσεις να σημειώνονται στα κεντρικά, ανατολικά και τα νησιά του Αιγαίου.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά και πιθανόν και στα βόρεια σε περιοχές με υψόμετρο 200 – 300 μέτρα. Η θερμοκρασία στην Αττική θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου με χαμηλότερη στα βόρεια κατά 2 με 4 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη πιθανότατα να σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεων κυρίως στα ανατολικά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό 6 και πιθανώς 7 μποφόρ.

Σημειώνεται ότι μετά την αισθητή βελτίωση του Σαββάτου, είχαν αποκατασταθεί τα προβλήματα στην Εθνική Αθηνών – Λαμίας, ενώ επετράπη εκ νέου η κυκλοφορία των φορτηγών που είχε διακοπεί μετά τις χιονοπτώσεις της Παρασκευής.

Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν με πλοίο καλό θα είναι νωρίτερα να επικοινωνήσουν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία.

Από το απόγευμα του Σαββάτου άρχισαν και πάλι να διεξάγονται κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Στον Αργοσαρωνικό, τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων πραγματοποιούνταν κατά την κρίση του πλοιάρχου, ενώ κανονικά λειτούργησαν οι γραμμές Πέραμα – Σαλαμίνα και Κυλλήνη – Ζάκυνθος.

Σε επιφυλακή η Περιφέρεια Αττικής για την κακοκαιρία

Για τρίτη ημέρα επιχείρησαν το Σάββατο τα μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής έτσι ώστε όλοι οι δρόμοι στην Αττική να παραμείνουν ανοικτοί παρά την έντονη χιονόπτωση που παρατηρήθηκε την Παρασκευή, μέχρι αργά το βράδυ, στην περιοχή της Κάζας, της Μαλακάσας και του Καπανδριτίου καθώς και στην Πάρνηθα. Συγκεκριμένα, έγιναν επιχειρήσεις αποχιονισμού στην Κάζα με 10 αποχιονιστικά μηχανήματα, στη Μαλακάσα με 4 αποχιονιστικά μηχανήματα και στην Πάρνηθα με 2 μηχανήματα.

Σε επιφυλακή παραμένουν άλλα 8 αποχιονιστικά μηχανήματα έτσι ώστε να επιχειρήσουν άμεσα στον άξονα Μαλακάσας – παράπλευρο δίκτυο Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας – Λ. Κηφισίας, αν χρειαστεί. Σημειώνεται επίσης ότι όλα τα μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής θα παραμείνουν στη θέση τους, ενώ συνίσταται στους οδηγούς, εφόσον κινηθούν στα όρια της Περιφέρειας ή εκτός αυτής, να έχουν απαραιτήτως μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου επισκέφθηκε το Σάββατο τους υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας στο Καπανδρίτι.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΟ WWW.DELTIOKAIROY.GR

Φωτό: Eurokinissi

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα