Νοτιάδες την Πέμπτη με βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Νοτιάδες την Πέμπτη με βροχές, καταιγίδες και χιόνια
Χιόνια στην Πάρνηθα Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη.

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός την Πέμπτη σε όλη σχεδόν τη χώρα με βροχές και καταιγίδες πρώτα στη δυτική Ελλάδα, που βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικότερα, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ηπειρωτικά αλλά ακόμη και σε ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδος. Ο βροχερός καιρός θα κρατήσει και για το επόμενο διήμερο, ενώ από την Κυριακή τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε τα δύο χαμηλά που θα μας επηρεάσουν το επόμενο τριήμερο και το ένα βρίσκεται στη νότια Ιταλία και το άλλο στη Δυτική Μεσόγειο. Τα συστήματα αυτά θα γυρίσουν τους ανέμους σε νοτιάδες και θα ανέβουν κυρίως οι ελάχιστες θερμοκρασίες.

Ο καιρός στην Ευρώπη την Πέμπτη

Οι θερμοκρασίες στην Ευρώπη την Πέμπτη

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ DELTIOKAIROU.GR

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί διακρίνεται ευκρινέστερα ο αντικυκλώνας (βαρομετρικό υψηλό) στα Βορειοδυτικά Βαλκάνια, καθώς και το βαρομετρικό χαμηλό που σχηματίζεται ανοιχτά του Ιονίου. Οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι περισσότερες στα δυτικά ωστόσο θα επηρεαστούν και τα ανατολικά θαλάσσια τμήματα αργότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 6 και τοπικά στα νότια 6 με 7 μπ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 11 βαθμούς, ενώ στα κεντρικά και τα νότια θα έχουμε μέγιστες θερμοκρασίες περί τους 13 με 15 βαθμούς και στα νησιά έως και 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στα Βαλκάνια την Πέμπτη

Ο καιρός στην Ελλάδα την Πέμπτη

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες ενώ θα χιονίσει στη Πάρνηθα από τα 1000 μέτρα υψόμετρο και πάνω. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 και τοπικά 6 μπ. και η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου.

*Αιγάλεω, *Βουλιαγμένη, *Γλυφάδα, *Εκάλη, *Ζωγράφου, *Ίλιον, * Καλλιθέα, *Κέντρο, *Κηφισιά, *Κορωπί, *Μαρούσι, *Μέγαρα, *Νέα Μάκρη, *Πειραιάς, *Πεντέλη, *Περιστέρι, *Σαρωνίδα

Ο καιρός στην Αττική την Πέμπτη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο τα 1000 μέτρα). Το απόγευμα είναι πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες . Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 μπ. και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου.

*Ασβεστοχώρι, *Εύοσμος, *Θέρμη, *Κέντρο, *Κύμινα, *Λαγκαδάς, *Νέα Μηχανιώνα, *Πανόραμα, *Σίνδος, *Χαλκιδική, *Ωραιόκαστρο

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη

Ξέρετε ότι: Στις 13 Δεκεμβρίου του 2001 είχαμε πυκνές χιονοπτώσεις σε όλα τα πεδινά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδος. Το 2011 στη Κέρκυρα εκδηλώθηκε πολύ ισχυρή χαλαζόπτωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα