Καιρός: Τοπικές βροχές το Σαββατοκύριακο και μεταφορά σκόνης από την Αφρική

Καιρός: Τοπικές βροχές το Σαββατοκύριακο και μεταφορά σκόνης από την Αφρική
Συννεφιά στην Αθήνα Eurokinissi

Ένταση βροχοπτώσεων τη Δευτέρα. Η πρόγνωση του καιρού από το διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά για το NEWS 24/7.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Παροδικές νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας με λίγα φαινόμενα και τοπικές λασποβροχές -Ένταση βροχοπτώσεων από Δευτέρα
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή με αισθητή άνοδο στα νότια
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα το Σάββατο τα 8 μποφόρ στα νότια

Σήμερα Παρασκευή προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Από το μεσημέρι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα στα νότια θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Καιρός Σάββατο

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, με τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6, στα νότια 7 και στα νοτιοανατολικά από το μεσημέρι πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Στα δυτικά σταδιακά από το απόγευμα θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα κεντρικά και νότια.

Καιρός Κυριακή

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα εκτός των Δωδεκανήσων και της Κρήτης. Από τις βραδινές ώρες στα νοτιοδυτικά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα νοτιοανατολικά νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


Καιρός Δευτέρα

Στο Ιόνιο, τα Ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, βροχές και καταιγίδες που στα βορειοανατολικά μέχρι αργά το απόγευμα πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας κυρίως χώρας. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί, ενισχυόμενοι στα νότια έως τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.


Καιρός Τρίτη

Στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές την Κυριακή και τη Δευτέρα. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 14 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο ΝEWS 247 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα