Πώς θα μας αποχαιρετίσει ο Ιούνιος;

Βροχερός ο καιρός τον Ιούνιο
Βροχερός ο καιρός τον Ιούνιο EUROKINISSI

Ο βροχερός Ιούνιος πλησιάζει στο τέλος του. Πώς θα εξελιχθεί το σκηνικό του καιρού ως το τέλος του μήνα; Η πρόγνωση του μετεωρολόγου Θοδωρή Κολυδά.

Πώς θα μας αποχαιρετίσει ο Ιούνιος;

Με αξιόλογα ποσά βροχοπτώσεων θα φύγει ο φετινός Ιούνιος σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του κλιματικού μοντέλου S5 του Ευρωπαικού Κέντρου Μεσοπρόθεσμων Προγνώσεων (ECMWF) . Το αξιόπιστο, πρόγραμμα της ΕΕ τρέχει στα πλαίσια του Copernicus και υποστηρίζει το EFFIS -European Forest Fire Information System , ένα σημαντικό σημαντικό "εργαλείο" για το έργο της Πυροσβεστικής και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Στον παραπάνω χάρτη μπορούμε να διακρίνουμε οτι στον κορμό της ηπειρωτικής Ελλάδος θα έχουμε τιμές βροχής κατά 5 με 10 mm πάνω από τον μέσο όρο.

Πώς θα μας αποχαιρετίσει ο Ιούνιος;

Λιγότερες βροχές προβλέπονται στις αρχές του Ιουλίου και οι οποίες θα είναι περισσότερες στα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας.

ADVERTISING
Πώς θα μας αποχαιρετίσει ο Ιούνιος;

Από πλευράς θερμοκρασιών είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν όλη η Ελλάδα περικλείεται από άσπρο χρώμα (δηλαδή κανονικές τιμές), ενώ αντίθετα στον κορμό της ηπειρωτικής Ελλάδος υπάρχει και μπλέ χρωματισμός που μας δείχνει οτι θα έχουμε χαμηlότερες θερμοκρασίες από τον μέσο όρο.

Πώς θα μας αποχαιρετίσει ο Ιούνιος;

Ειδικότερα για την περιοχή της Αττικής αποτυπώνεται η πτώση στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος που θα συνοδεύεται και από υετό.


SHARE:

24Media Network