Πρόσκαιρη άνοδος θερμοκρασίας έως τη Δευτέρα

Πρόσκαιρη άνοδος θερμοκρασίας έως τη Δευτέρα
ΣΥΝΝΕΦΑ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI) Eurokinissi

Η θερμοκρασία θα ανέβει εως τη Δευτέρα, αλλά τις επόμενες ημέρες προοδευτικά θα πέσει. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Ηλιοφάνεια στα δυτικά και βόρεια –Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως νότια. Περισσότερες βροχές στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος
  • Η θερμοκρασία θα ανέβει εως τη Δευτέρα, αλλά τις επόμενες ημέρες προοδευτικά θα πέσει
  • Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν εξασθένηση από τοι μεσημέρι της Κυριακής και θα διατηρηθούν εως τα 7 μποφόρ έως τα μέσα της εβδομάδος

Σήμερα Σάββατο στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις . Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ , ενώ το πρωί θα έχουμε και τοπικά 9 μποφόρ σε μια ζώνη από το Κάβο Ντόρο έως τη θάλασσα Κυθήρων με εξασθένηση.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στην κεντρική Μακεδονία τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στο Αιγαίο τοπικά 7 και τις πρωινές ώρες έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Από το απόγευμα οι βροχές στην Κρήτη θα ενταθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα νότια τμήματα των Δωδεκανήσων. Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δωδεκάνησα ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στην υπόλοιπη χώρα βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΡΙΤΗ

Στα δυτικά και τα βόρεια πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη νότια νησιωτική χώρα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ . Στα νοτιοανατολικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση.

ΤΕΤΑΡΤΗ

Σχεδόν αίθριος καιρός θα επικρατήσει στα δυτικά και τα βόρεια με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη νότια νησιωτική χώρα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση προς το βράδυ Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 18 και 19 βαθμών Κελσίου.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα