Σχεδόν αίθριος καιρός με ομίχλες το πρωί της Δευτέρας και ενίσχυση ανέμων στο Αιγαίο

Σχεδόν αίθριος καιρός με ομίχλες το πρωί της Δευτέρας και ενίσχυση ανέμων στο Αιγαίο
Εικόνα από τον Ληθαίο ποταμό στην πόλη των Τρικάλων Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα.

Γενικά αίθριος καιρός τη Δευτέρα με τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά έως 7 μποφόρ.

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά στα Βορειοδυτικά αλλά και τα δυτικά τμήματα της Ευρώπης. Ο αντικυκλώνας καλύπτει τα ανατολικά και νότια και εμποδίζει τα συστήματα της Βόρειας Ευρώπης να κινηθούν νοτιότερα. Το χαμηλό στις ακτές της Αφρικής δεν θα μας επηρεάσει.

 

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται το πεδίο υψηλών πιέσεων στη περιοχή της Μαύρης θάλασσας που συνδυάζεται με τις χαμηλές πιέσεις της Ανατολικής Μεσογείου.

 

Τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με περιορισμένη ορατότητα το πρωί και τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 βαθμούς στα βόρεια, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 28 και στα νησιά του Αιγαίου τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 21 Οκτωβρίου 1994 η μεγάλη πλημμύρα της Αθήνας, η οποία ήταν η τρίτη κατά σειρά μεγάλη πλημμύρα της πρωτεύουσας τη μεταπολεμική περίοδο. Αναφορικά με τον τραγικό απολογισμό των θυμάτων, πνίγηκαν δέκα άνθρωποι στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών και τρεις άλλοι σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα