Σε ισχύ έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων – Η κακοκαιρία ξεκινά από το απόγευμα

Σε ισχύ έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων – Η κακοκαιρία ξεκινά από το απόγευμα
Βροχή στην Αθήνα AP

Έρχονται πολλές και δυνατές βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα της Δευτέρας από τα δυτικά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Έρχονται πολλές και δυνατές βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα της Δευτέρας από τα δυτικά
  • Θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα για την εποχή
  • Οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν από τη Δευτέρα το βράδυ τοπικά στα 7 με 8 μποφόρ

Τη Δευτέρα προβλέπονται αρχικά αραιές νεφώσεις που γρήγορα στα δυτικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα δυτικά από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, που από το απόγευμα θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες και είναι πιθανό να σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, βαθμιαία στα πελάγη 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 και από το απόγευμα 8 μποφόρ Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 27 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 28 βαθμούς Κελσίου.

0

Στην Αττική αργά το απόγευμα βροχές που το βράδυ θα ενταθούν

Στην Αττική αρχικά προβλέπεται αίθριος καιρός αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ και σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5, μετά το μεσημέρι ενισχυόμενοι βαθμιαία σε 6 με 7 και το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.


Στη Θεσσαλονίκη τοπικές βροχές και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4, από το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.


ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ : στις 12/10/2006 είχαμε πλημμύρες στα Χανιά, με 135 χιλιοστά βροχής στο αεροδρόμιο της πόλης. Το 2008 από ισχυρές καταιγίδες επηρεάστηκε το Σπήλι Ρεθύμνου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα