Στο “κόκκινο” ο υδράργυρος κυρίως στα δυτικά – Μελτέμι 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο

Στο “κόκκινο” ο υδράργυρος κυρίως στα δυτικά – Μελτέμι 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο
Στιγμιότυπο ζέστης στην πόλη του Άργους Eurokinissi

Υψηλές θερμοκρασίες κυρίως στα δυτικά και μελτέμι τοπικά 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο. Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού.

Σχεδόν αίθριος θα κυλήσει ο καιρός την Τρίτη σχεδόν σε όλη τη χώρα με θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα στα δυτικά και τα βόρεια. Οι βοριάδες θα διατηρηθούν τοπικά στα 6-7 μπ στο Αιγαίο.

 

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών την Τρίτη θα έχουμε Υψηλό Κίνδυνο Πυρκαγιάς σε  Αττική, Ανατολική Στερεά, Χαλκιδική, Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, νησιά Βορείου Αιγαίου, Σποράδες, Κυκλάδες, Κύθηρα, Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα & Ήπειρο  σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνεται ο αντικυκλώνας στην Ανατολική Ευρώπη που εκτείνεται μέχρι τα βόρεια Βαλκάνια και ο οποίος συνδυάζεται με το καμηλό στην περιοχή της Κύπρου, προκαλώντας τους ισχυρούς βοριάδες στο Αιγαίο. Ο αντικυκλώνας της Ανατολικής Ευρώπης θα διατηρηθεί και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τις επόμενες ημέρες να ανέβουν αισθητά οι θερμοκρασίες στη ΒΑ Ευρώπη. Αντίθετα στην περιοχή μας θα έχουμε βαθμιαία πτώση.

 

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται καλύτερα ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια με τις χαμηλές στην περιοχή της Κύπρου:

 

Την Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα δυτικά και τη Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.  

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς και τοπικά 38 με 39 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 30 στη νότια Κρήτης τους 34 και στο Ανατολικό Αιγαίο τους 37 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 6-7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ που το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 27 Αυγούστου 2003 εκδηλώθηκαν ισχυρές καταιγίδες στην Αττική.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα