Θυελλώδεις βοριάδες και χιόνια την Πέμπτη

Θυελλώδεις βοριάδες και χιόνια την Πέμπτη
Χιονισμένη η λίμνη Πλαστήρα στην Καρδίτσα Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη.

Με αυξημένες νεφώσεις θα κυλήσει ο καιρός την Πέμπτη σε όλη σχεδόν τη χώρα και θα εκδηλωθούν βροχές, χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της βόρειας Ελλάδος και καταιγίδες κυρίως στα νότια. Η θερμοκρασία θα πέσει κατά 8 βαθμούς κατά μέσο όρο.

Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε ότι στα νότια της χώρας οργανώνεται το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο κινείται ανατολικά και προκαλεί εκτός από τα φαινόμενα, έντονη ψυχρή μεταφορά από την ανατολική Ευρώπη η οποία θα γίνει αισθητή στην ανατολική Ελλάδα.

Ο καιρός στην Ευρώπη την Πέμπτη

Οι θερμοκρασίες στην Ευρώπη την Πέμπτη

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ DELTIOKAIROU.GR

Το βαρομετρικό χαμηλό από το μεσημέρι περνά νοτίως της Κρήτης και θα προκαλέσει έντονα φαινόμενα στις νότιες περιοχές με μορφή καταιγίδων ενώ χιονοπτώσεις θα έχουμε σε ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και στα ημιορεινά της βόρειας. Μόνο στη βορειοδυτική Ελλάδα θα υπάρχει τοπική συννεφιά. Οι βοριάδες θα φτάσουν τα 7 με 8 και τοπικά τα 9 μπ. στο Αιγαίο και πιθανόν για λίγο ακόμη και 10 μπ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 10 βαθμούς με τάση περαιτέρω πτώσης και στις υπόλοιπες περιοχές τους 15 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στα Βαλκάνια την Πέμπτη

Ο καιρός στην Ελλάδα την Πέμπτη

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και χιόνια πάνω από τα 1000μ. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΑ 6 με 7 στα ανατολικά 7 με 8 και τοπικά στο Κάβο Ντόρο 8 με 9 μπ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου.

*Αιγάλεω, *Βουλιαγμένη, *Γλυφάδα, *Εκάλη, *Ζωγράφου, *Ίλιον, * Καλλιθέα, *Κέντρο, *Κηφισιά, *Κορωπί, *Μαρούσι, *Μέγαρα, *Νέα Μάκρη, *Πειραιάς, *Πεντέλη, *Περιστέρι, *Σαρωνίδα

Ο καιρός στην Αττική την Πέμπτη

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 10 βαθμούς Κελσίου.

*Ασβεστοχώρι, *Εύοσμος, *Θέρμη, *Κέντρο, *Κύμινα, *Λαγκαδάς, *Νέα Μηχανιώνα, *Πανόραμα, *Σίνδος, *Χαλκιδική, *Ωραιόκαστρο

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη

Ξέρετε ότι: Στις 29 Νοεμβρίου του 2012 είχαμε ανεμοστρόβιλο στην Ηλεία και τη Πρέβεζα και υδροσίφωνα στο Κατάκολο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα