Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι της Τρίτης

Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι της Τρίτης
Βροχόπτωση Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη.

Την Τρίτη ο καιρός αρχικά θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα είναι έντονες στα βόρεια, τα κεντρικά και το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα αλλά βαθμιαία προβλέπεται βελτίωση από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

 

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών θα έχουμε Χαμηλό κίνδυνο Πυρκαγιάς για όλη τη χώρα σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά στα δυτικά και ανατολικά τμήματα της Ευρώπης. Το βαρομετρικό χαμηλό που μας επηρέασε έχει κινηθεί νότια ενώ στην περιοχή μας διατηρούνται ασταθείς αέριες μάζες.

 

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής το χαμηλό που βρίσκεται στα νότια δεν θα μας επηρεάσει ενώ και το ψυχρό μέτωπο που περνά από τα ανατολικά θα απομακρυνθεί βαθμιαία από την χώρα μας.

 

Την Τρίτη βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές θα έχουμε τις πρωινές ώρες κυρίως στην ανατολική νησιωτική χώρα. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και ο καιρός από αργά το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα από ανατολικές, τοπικά στο βόρειο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 23 με 24 και στα νησιά τους 25 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και πιθανώς τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5, βαθμιαία βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και νωρίς το πρωί κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι βαθμιαία θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 8 Οκτωβρίου 2003 είχαμε πτώση της θερμοκρασίας της τάξεως των 12 βαθμών στη Θεσσαλονίκη μέσα σε 2 ώρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα