Βελτιωμένος καιρός και άνοδος της θερμοκρασίας την Παρασκευή

Βελτιωμένος καιρός και άνοδος της θερμοκρασίας την Παρασκευή
Σύννεφα στον ουρανό της Αθήνας το πρωΐ της Τρίτης 12 Φεβρουαρίου 2019. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Έως 5 μποφόρ οι άνεμοι. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός και θα έχουμε μόνο το πρωί λίγα φαινόμενα στη Κρήτη

  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο

  • Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ στα πελάγη

 

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο , αλλά οι ελάχιστες θα «μαρτυρούν» ότι βρισκόμαστε στα τέλη του Οκτώβρη. Θα έχουμε πάντως μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας στα βόρεια τους 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 26 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 24 με 25 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αίθριος καιρός

 

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ που από το μεσημέρι θα γίνουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αίθριος καιρός

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αίθριος καιρός . Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 23/10/1883 (10 Οκτωβρίου με το παλιό ημερολόγιο) ξεκινούν μεγάλες πλημμύρες στη Λάρισα . Στις 27/10 ( 14 Οκτωβρίου του 1883 με το παλιό ημερολόγιο) η θεομηνία που πριν λίγες μέρες είχε χτυπήσει την περιοχή του Αλμυρού ξεσπά και στην Λάρισα κι αφήνει πίσω της (σύμφωνα με τηλεγραφήματα) 300 γκρεμισμένα σπίτια, 20 θύματα κι ανυπολόγιστες ζημιές. Το 2014 ανεμοστρόβιλος προκαλεί ζημιές στη Μελέτη Ροδόπης, ενώ το 2015 ξεριζώθηκαν δέντρα από τους ισχυρούς ανέμους στην Κομοτηνή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα