Βελτιωμένος καιρός την Κυριακή: Εξασθενούν οι βοριάδες και ανεβαίνει η θερμοκρασία

Βελτιωμένος καιρός την Κυριακή: Εξασθενούν οι βοριάδες και ανεβαίνει η θερμοκρασία
Σύννεφα - Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς μας δίνει την πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή.

Βελτιωμένος θα είναι την Κυριακή ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές αλλά η ψύχρα θα είναι αισθητή τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.

 

Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών θα έχουμε μέσο κίνδυνο Πυρκαγιάς σε Αττική, Ανατολική Στερεά, Πελοπόννησο, Κρήτη, νησιά Αιγαίου & Ιονίου, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνεται ένας ισχυρός αντικυκλώνας στα βόρεια Βαλκάνια που θα συνδυαστεί με τις χαμηλές πιέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και θα προκαλέσει τους ενισχυμένους βοριάδες. Ο αντικυκλώνας βαθμιαία θα εξασθενήσει και θα κοπάσουν οι άνεμοι.

 

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται καλύτερα ο συνδυασμός των δύο συστημάτων στα Βαλκάνια ενώ εμφανίζεται και ένα σύστημα που θα μας επηρεάσει Δευτέρα προς Τρίτη:

 

Την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί στα ανατολικά ηπειρωτικά και μέχρι το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα ανέβει και θα φτάσει στα δυτικά τους 30 βαθμούς , στα βόρεια τους 26 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 29 και στο Αιγαίο τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου

 

Στην Αττική προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις το πρωί και βαθμιαία αίθριος καιρός . Ανεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μπ και θερμοκρασία από 15 έως 264 βαθμούς Κελσίου.

 

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 22 Σεπτεμβρίου 2005  είχαμε ισχυρές καταιγίδες στο κέντρο της Αθήνας και πλημμύρες στο Ναύπλιο και τη Νέα Αρτάκη στην Εύβοια

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα