Βελτίωση του καιρού με άνοδο της θερμοκρασίας

Βελτίωση του καιρού με άνοδο της θερμοκρασίας
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Ζεστός καιρός αναμένεται την Κυριακή, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα, τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και τις νυχτερινές ώρες στα δυτικά, θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Ζεστός καιρός με αραιές νεφώσεις θα επικρατήσει και την Κυριακή σε όλη τη χώρα και η θερμοκρασία θα φτάσει σε πολλές περιοχές τους 28 με 30 βαθμούς, τιμές κατά 5 περίπου βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Το Σάββατο στη Δράμα και τις Σέρρες φτάσαμε τους 28 με 29 βαθμούς αντίστοιχα και τοπικά στη Λάρισα τους 31 βαθμούς.

 

 

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνονται τα χαμηλά στην ηπειρωτική Ευρώπη που προκαλούν άστατο καιρό. Αντικυκλώνας υπάρχει και πάνω από τη χώρα μας που αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε σχεδόν αίθριο καιρό με αραιές νεφώσεις.

 

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται καλύτερα το ομαλό πεδίο στη χώρα μας και έτσι την Κυριακή προβλέπονται αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους πιο πυκνές. Η ορατότητα, τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και τις νυχτερινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και, το πρωί στο Ιόνιο και από το μεσημέρι στο Αιγαίο, τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί σε σχετικώς υψηλά για την εποχή επίπεδα και  θα φτάσει στα βόρεια τους 26 με 29 βαθμούς , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 28 με 30 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 25 με 28 βαθμούς

 

 

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ .Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι: Σαν σήμερα στις 19 Μαΐου 2004 είχαμε υδροσίφωνα στη περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα